Concert review: Blood Youth / As It Is / Real Friends / Neck Deep

Vanavond heb ik een mooie, inspirerende en heftige avond bij Neck Deep. De band is in de Melkweg, en neemt maar liefst 3 voorprogramma’s mee!

Blood Youth
Het tijdschema is een paar uur voor aanvang nog wat omgegooid, met Blood Youth als opener van de avond. Een hele slimme keuze, aangezien de band alles uit de Melkweg haalt! Niemand kan stil blijven staan bij de heftige rock die de band over brengt. Iedereen is helemaal warm voor de rest van de bands!

As It Is 
Het publiek is dus al aardig op stoom, als Paddy en kornuiten het podium bestijgen. Vanaf het eerste nummer blijven de circlepits niet achter en transformeert de hele zaal zich tot een kolkende massa. Gelukkig worden er veel nummers van het nieuwe album ‘Okay’ gespeeld.

IMG_20171017_201841043.jpg
As It Is geeft weer een gigantisch energieke show!

De emotionele lading uit Okay lijkt als een rode draad door de avond heen te lopen. Dit lijkt een extra thema te bieden. 

Het onder de aandacht brengen van mentale gezondheid word hier heel serieus genomen. Stichting Hope For The Day spreekt voor elke band het publiek vol passie toe. We moeten meer open tegen elkaar zijn over onze mentale gezondheid en hoe we ons voelen. Zeker fans van dit soort bands, kunnen deze steun goed gebruiken.
Ik zelf vind dit moeilijk om te zien. Natuurlijk ken ik het concept van deze stichtingen. Er zijn in Amerika meer bands die soortgelijke stichtingen op hun tour mee nemen. Toch doet het mij meer dan dat ik van tevoren denk. Mijn emoties overvallen me dan ook bij de verschillende speeches. Ik zie veel mensen die met dezelfde struggles zitten. Daarom is het goed dat deze stichting hier informatie en gesprekken over biedt.

Iedereen raakt dan ook heel geëmotioneerd. Ik zie zelfs mensen steun bij elkaar zoeken die elkaar duidelijk nooit eerder hebben gezien. De nummers van As It Is passen hier dan ook perfect bij. Zelf geniet ik vooral van ‘No Way Out’. De lyrics  “I begin to see myself for who I truly was / Somebody desperate / Somebody entirely out of their depth
Somebody beyond their abilities to cope” weten mij erg te raken.

Real Friends
Het is duidelijk dat veel mensen voor onze vrienden van Real Friends kwamen. Het geweld, vol moshpits, wall-of-deaths en circle pits barst gelijk los. Ik denk niet dat de vloer van de Melkweg zo veel te verduren heeft gehad vanavond! Vooral I’ve Given Up On You valt goed bij iedereen. De hele zaal schreeuwt “But it still hurts to know you’re not alone / Don’t worry / I’ll keep out of your life, and stay awake at night” lekker vals mee. De band weet in hun set veel emotie los te maken, wat goed aan sluit bij het thema van vanavond.

IMG_20171017_205511237.jpg
Real Friends doen waar ze goed in zijn: de zaal plat spelen.

Neck Deep
Helaas is het al 21:45 uur als de band begint met spelen. Toch krijg ik in het laatste kwartiertje, voordat ik naar de tram sprint, wel mijn favoriete nummers mee. Vooral ‘Happy Judgement Day’ en ‘Gold Steps’  worden dan ook keihard mee geschreeuwd!

Het bijzondere van deze avond vind ik dat er zo veel mensen verbonden worden. Ik denk dat veel fans merken dat ze er niet alleen voor staan. Ze staan gezamenlijk tegen depressies en suïcidaliteit, wat erg indrukwekkend en krachtig is om mee te maken.

IMG_20171018_015836_878

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: