Concert review: You Me At Six weet nog steeds te stralen

Het begint bijna een gewoonte te worden: het is herfst, dus You Me At Six hun fall tour komt naar Nederland. Vanavond is Dynamo het lijdend voorwerp.

You Me At Six
De Engelse band weet iedereen nog steeds te overtuigen.
Support: The Overslept

De Engelsen hebben dit keer 3FM-talent The Overslept als support meegenomen. De Nederlandse band is erg in opkomst en dat valt vanavond te merken! De (soms nogal jonge) tienermeisjes beginnen al aardig bekend te raken met de teksten. Dit laten ze dan (helaas) zeker merken.

The Overslept
The Overslept

Verder merk ik dat de band nog niet veel eigen nummers heeft. Publiekslievelingen Stolen Car en Little Miss Has Been worden aangevuld met een (iets voorspelbare) poppunk-cover. Gives You Hell krijgt trouwens wel het verdiende succes!

You Me At Six

En dan is het tijd voor de band waar iedereen naar uit kijkt: You Me At Six! De band speelt vol energie. Zanger Josh weet het publiek als geen ander om zijn vinger te binden. De camera’s van de tienermeisjes houden van Josh, en dit is wederzijds.

Dat vervolgens bijna iedereen om me heen bezig is met het maken van foto’s, in plaats van genieten van het concert is onvermijdelijk. Dit is het gevolg van een online wereld waar alles perfect moet zijn en alleen het beste shot de norm is.

Speeches

Josh probeert hier nog wel wat aan te veranderen. Als er iemand is die goed is in tijd vullen tussen de nummers, is het Josh wel. Waar sommige artiesten dit lastig schijnen te vinden, weet Josh iedereen te overtuigen met korte, maar rake speeches. Hij probeert hier nog om iedereen over te halen meer te genieten, maar het kwaad lijkt al geschiet te zijn.

Setlist

In de setlist weet de band een goede keuze te maken in het (vele) oudere werk. Dit combineren ze goed met de paar nieuwe nummers van het huidige album, Night People. Bijna een jaar na dato is het album nog steeds relevant. Alle woorden worden mee geschreeuwd.

Volgende show

Al met al zal Nederland de band volgend jaar weer terug willen zien. De combinatie van energie, klassiekers en goede speeches blijven een schot in de roos. Gelukkig hoeven we daar niet lang op te wachten, want voor volgend jaar is er weer een Nederlands optreden toegezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: