Concert review: Navarone is een geduchte Nederlandse rockband

Met de shows op Paaspop en Down The Rabbit Hole werd er al een flinke indruk achter gelaten. Toch is het voor Navarone tijd om het festivalseizoen achter te laten en aan een clubtour te beginnen. Vrijdag onderging het Burgerweeshuis de rocksensatie die Navarone is.

Storksky
Eerst is het tijd voor support act Storksky. Het is niet verwonderlijk dat de Limburgse band het voorprogramma is. Vers afgestudeerd van de Tilburgse Rock academie veranderden ze Pinkpop en de Zwarte Cross in een kolkende massa.

STORKSKY

Met alleen 2 EP’s op zak. De band is een volmaakte liefdesbaby van Muse, Jett Rebel en De Staat. De donkere gitaren van Muse en De Staat brengen de hoge, hese stem van Jett tot een indrukwekkend resultaat.

Vooral tijdens één van de belangrijkste hitjes, Saboteur, weet Storksky de zaal in zijn greep te nemen. Iedereen valt gelijk voor de aanstekelijke gitaren en de mysterieuze en hese stem van zanger Michiel Claessen.

Saboteur
I am desperately searching
For a way to save your life
Why are your eyes are rolling
back in your head
I am running out of time 

Wel valt op dat de nummers vrij langdradig aanvoelen. Dit geld ook voor de nieuwe set nummers die gespeeld worden. Toch weet de band onze aandacht er bij te houden en de energie van het publiek vast te houden.

Navarone
Gelijk vanaf het begin van de set komt, ziet en overwint de band. Er wordt gelijk hoog ingezet met een indrukwekkende en spannende lichtshow. Deze ondersteund de band perfect, in plaats van dat het leidend voorwerp van de show is.


De nummers zijn perfect uitgevoerd. De vele soorten gitaargeluiden in elk nummer zorgen er voor dat ik telkens wat nieuws hoor. De band laat zijn veelzijdigheid spreken door harde, agressievere nummers te combineren met rustige stukken. Dit maakt Navarone onvoorspelbaar en verrassend. De stem van zanger Merijn is een indrukwekkende combinatie van Adam Lambert, Freddie Mercury en Jared Leto.

Snake
Venom slithers in my veins
spans a bridge across the pain
I’ve set you free to face my fate

Vooral het nummer Snake weet te overtuigen. De laatste uithaal is een geweldige, zeer lange uithaal, zoals alleen helden als Freddy Mercury gekund zou hebben. Het publiek hangt dan ook aan hun lippen. De interactie met het publiek is leuk en de band geniet hier zichtbaar van.

Als er, naast de drie albums, ook nog een cover van Michael Jackson (Earth Song) gespeeld wordt, verwacht iedereen wel dat de set richting het einde loopt. Gelukkig komt de band terug om nog een aantal nummers te spelen. We krijgen namelijk allemaal nog lang niet genoeg van de band!

Het perfecte meezingfeestje The Lonely Night zou de ideale afsluiting zijn van de set. Toch heeft de band er nog geen genoeg van. Er wordt afgesloten met Days Of Yore. Hier wordt ik nog meer overdonderd met uithalen, gitaarriffs en de veelzijdigheid van de band.

Al met al is dit een band om zeker in de gaten te houden. Gelukkig kan dit ook tijdens de rest van hun tour. De band speelt op december pas hun laatste optreden in Luxor Live, Arnhem. De rest van de tourdata zijn hier te vinden. 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: