Concert review: Oh Wonder verwondert

Doornroosje staat redelijk gevuld voor de vrolijke, Engelse indie-groothelden Oh Wonder. Na twee succesvolle avonden in Paradiso, Amsterdam is het vanavond de buurt aan “Nijmehe” (wantja, de G blijft lastig voor de Engelsen).

Het is bijzonder dat de band na 2 albums en geen relevante hitjes toch 3 x uitverkoopt in Nederland. Afgezien van de remix van The Way Life Goes scoren ze niet bijzonder hoog op YouTube en Spotify. Ik denk dat dit komt doordat de muziek zo aanstekelijk is en erg goed aansluit bij de vele tienermeisjes die vanavond aanwezig zijn.

Laurel

Laurel
De band neemt de jonge Laurel mee. Het is verwonderlijk dat ze al voor zo’n grote zaal staat. Een overeenkomst tussen haar laid-back gitaarmuziek met indrukwekkende lyrics en vrolijke indiepop van Oh Wonder is nauwelijks te vinden. Dit valt dan ook te merken aan de reactie van het publiek, dat zich geen raad lijkt te weten met de alternatieve timing en rust die in haar muziek heerst.

Untitled
Staying up late and
I can’t seem to wait for when
You’re around again
And on the phone
I’m in love
With the thought of you beside me

Vanaf het begin raakt haar stem tot diep in de zaal. De gitaar werkt aanstekelijk, maar de akkoorden zijn misschien wel te alternatief. Hierdoor weten veel mensen niet of ze hierop los moeten gaan of niet. Wel mogen we met zijn allen een naam bedenken voor het nieuwe nummer en weet ze de aandacht van het publiek goed vast te houden.

Oh Wonder
Iets over negenen is het dan tijd voor de hoofdact van de avond. Het wordt een stuk drukker en de diehard fans laten zich zeker zien! Vanaf openingsnummer Dazzle laat Oh Wonder zien waar het toe in staat is. We krijgen een lichtshow van jewelste, die verrassend goed aan sluit bij het iets rustigere nummer.

Dazzle Me
Not in it for the money, just in it for the thrill

Living in the moment, paying for the kill
Golden grill of sadness, mid-life wasted youth
Always ends up like this, always gonna lose

Het is bijzonder dat de band met relatief weinig vernieuwende akkoorden zulke eigen draai aan hun nummers geeft. Als ik de piano hoor, heb constant het gevoel dat ik een cover aan het horen ben van bijvoorbeeld Young, Wild and Free.

Hierin weet de band misschien niet te verwonderen, maar uiteindelijk hebben ze dit ook niet nodig. Door de vele interactie met het publiek, de slim opgestelde lichten en fijne indie weet Oh Wonder een energieke show neer te zetten die ook weet te raken. De intieme, gevoelige speech over jezelf kunnen zijn en in jezelf geloven, wordt ondersteund door een emotionele versie van All We Do.

All We Do
I’ve been upside down
I don’t wanna be the right way round
Can’t find paradise on the ground
All I did was fail today
All I wanna be is whites in waves

Het nummer maakt een diepe indruk op de mensen om me heen. Ik zie mensen verbonden worden en misschien wel overdonderd worden door de plotselinge diepgang in de set.

Ik verwacht nog veel van deze band te horen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: