De jungle van Sofi Tukker

Vanaf dat ik aan kom lopen, krijg ik gelijk een idee waar deze show om zal draaien. Vanavond word ik meegenomen in de tropische jungle van rock en pop-dance die Sofi Tukker vormt.

De New Yorkse zangeres/gitarist Sophie Hawley-Weld en zanger/producer Tucker Halpern zijn het creatieve brein achter dit concept, wat op het eerste oor een gekke combinatie lijkt. Toch blijkt met de keuze van het voorprogramma al hoe goed dit bij elkaar zou kunnen passen, mits goed uitgevoerd. De avond begint met TRIGGGRD, een soort indie grungerock die goed past bij nummers als Johnny of Déjà vu Affair.

Als TRIGGRD op komt, weet ik niet zo goed wat ik moet verwachten. Ik zie alleen een Hello Kitty gitaar en twee vrouwen in een soort chemische laboranten-pakjes. De band heeft tot nu toe alleen nog Close To Home online staan. Dit nummer wordt dan ook het beste herkent en goed ontvangen. Iedereen pikt gelijk een relaxte, dansbare vibe van het nummer op. Zelf doen ze er ook veel aan om zichzelf op de kaart te zetten en iedereen mee te krijgen. Binnen een kwartier is iedereen dan ook enthousiast aan het mee springen.

IMG_20180202_201332896

De elektronische pop-dance kant komt meer naar voren bij voorprogramma nummer twee. DJ LP Giobbi is nogal een verschijning als ze binnen komt. Met een super doorschijnende broek, een gezicht vol glitter en felrode lippen weet ze zeker een entree te maken. Met haar set bereikt ze precies wat een voorprogramma moet bereiken: mensen los maken. En los worden we! Er zijn vrij weinig mensen die redelijk vroeg niet los gaan. Wat ook fijn is, is het contact dat ze maakt met het publiek. Regelmatig sneakt ze even onder de draaitafel door om wat tegen ons te schreeuwen of ons aan te moedigen.

IMG_20180202_203451323

Iets later dan gepland is het dan tijd voor de belangrijkste act van de avond. Sophie en Tucker zetten gelijk goed in met het bekende Hey Lion.

Hey Lion
Hey lion, please save your breath
You’ve already spoken
And I’ve heard it before

In een rap tempo vliegen  Matadora, Energia en Awoo, maar ook het nooit eerder gespeelde Fantasy voorbij. Vooral dit nieuwe nummer is een schot in de roos. Ik schaamde me bijna dat ik gelijk vanaf de eerste seconde mee wilde klappen en op wilde gaan in het nummer, terwijl ik het nooit eerder gehoord had. Fanatasy is een geweldig EDM-achtig nummer dat je zeker niet stil laat staan. Zonder gitaren of jungle-achtige drums haalt Fantasy meer de elektronische kant in het duo naar boven.

Ondertussen is Sofi Tukker oprecht dankbaar. Ze weten waar ze een jaar geleden vandaan zijn gekomen en dat ze binnen een jaar de zaal hebben uitverkocht.

Na Fantasy is het tijd voor Best Friend. In september heeft dit nummer het duo veel bekendheid gegeven. Niemand is dit nummer dan ook ontgaan. Ik merk gelijk dat iedereen op dit nummer heeft gewacht en los gaat alsof het het laatste nummer van de set is.

Best Friend
I think that I’ll keep loving you, way past sixty-five
We made a language for us two, we don’t need to describe
Everytime time you call on me, I drop what I do
You are my best friend and we’ve got some shit to shoot

Daarna komt gelukkig mijn favoriete nummer Fuck They ook nog voor in de setlist. De stemmen van Sophie en Tukker komen tijdens dit nummer heel mooi bij elkaar. Het is mooi om te zien hoe dit duo goed op elkaar is ingespeeld en elkaar zo goed aan voelen.

Voordat er over wordt gegaan naar voorspelbare afsluiter en grootste hit Drinkee komt eerst een mooie, rustige versie van Moon Tattoo. Afgezien van het feit dat de uithalen aan het einde van het nummer nét niet gehaald worden, zit het mooi in elkaar en is iedereen erg onder de indruk.

Al met al verwacht ik dat dit pas het begin was van dit duo. Dit omdat ze ook nu al getipt zijn door 3FM in de livelist! Ik verwacht de komende tijd dan ook veel van ze te horen en ben erg benieuwd naar hun nieuwe werk en hun eerste album.

IMG_20180202_222212041_HDR

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: