Story Untold vertelt: Punk’s not dead!

Tegenwoordig laait de discussie over dat punk dood zou zijn op. Grote (pop/ rock) punkbands als Blink-182, Simple Plan en Sum41 zijn er groot mee geworden, maar lijken de laatste jaren steeds minder relevant aanwezig te zijn. Het is tijd voor een nieuwe generatie, die punk weer belangrijk gaat maken. Sinds een jaar knallen Nothing But Thieves, Beartooth en Neck Deep de commerciële lijsten en de radio binnen. Het zal me niks verbazen als dit rijtje ooit aangevuld gaan worden met Story Untold! Met hun scherpe en aanstekelijke gitaarriffjes kan er sowieso niet stil gestaan worden. Aangevuld met de schattige, ietwat jonge stem van oprichter en zanger Janick Thibault is elk nummer raak!

In Or Out
Met In Or Out wordt het begin deze maand uitgekomen album Waves sterk geopend. Vooral tekstueel gezien heeft het nummer veel herkenbare emotie in zich, waar punk bekend om staat. Ik zie nu al springende mensenmassa’s op festivalweides en concertzalen voor me!

In Or Out
You tell me you love me but I don’t believe it
And if you want someone else
Maybe you just fool yourself
When you try to explain
The End
I know we had our dreams and we had plans
I don’t now how to make you understand
That now it’s time to let go

Drown In My Mind
Gelijk als ik de, ietwat rustigere, ritmische gitaar van Max Roll, hoor heb ik al het idee dat dit het ultieme poppunk nummer is dat ik moet horen! De band laat met dit nummer horen dat ze verschillende kanten van punk beheersen en erg veelzijdig zijn.

Delete

Vooral de tekst valt op bij dit aanstekelijke nummer. De keuze om Delete als eerste single van Waves te bombarderen, is slim. Ik zie in gedachten iedereen de overtuigende teksten mee schreeuwen.

Delete
You and me were like the stars
We were lighting up the dark
Everything we had just feels like a dream
Now you are just a photo on my iPhone screen
And I don’t wanna hit delete

Wel valt op dat dit het nummer is dat heel erg geproduceerd is. Hierdoor voelt het nummer wat commerciëler en minder scherp dan de rest van het album.

Dreams That We Don’t Share
Dreams That We Don’t Share ontpopt zich als een waar punk anthem. Vooral de confronterende teksten in het refrein maken het nummer zeer sterk. Ook ben ik blij dat Aiden Von Rose wat meer van zijn bassgitaar mag laten horen in dit nummer. Dit geeft het nummer meer pit.

Dreams That We Don’t Share
I’m tired of running after dreams that we don’t share

I’m tired of chasing stars for those who just don’t care

Matches In The Ocean
De bassgitaar wordt ook veel gespeeld in Matches In The Ocean. Het is bijzonder hoe de band precies op het goede moment dezelfde akkoorden van de bassgitaar af kan wisselen met de rest van de gitaren. Dit houdt het nummer toch interessant genoeg om naar te blijven luisteren.

Invisible
Natuurlijk kan een goed punkalbum niet ontbreken zonder zoetsappig ballad-nummer, dat zich ontwikkelt tot punkrocknummer. Invisible weet hier goed in te slagen. De piano akkoorden zijn pakkend en gaan vloeiend over in de gitaar akkoorden. De band laat in dit nummer horen hoe goed ze de instrumenten op elkaar af kunnen stemmen en dit weten te combineren met een mooie tekst:

Invisible
I know what I’m fighting for
Cause I know that I should be the one
I can give you so much more, than he can
He’s already gone
What are you running from?
I could be your home
I should be the one

All The Same
De derde en meest recente single van Waves heeft alles in zich om een groot pop-punk nummer te worden. Goede teksten, scherpe riffjes en een het nummer zit erg goed in elkaar.

Ook al is de band nog niet zo lang bezig en moeten ze hun fanbase nog uitbreiden vanuit Canada, ik hoop dat deze band gaat groeien tot festivalformaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: