Kabbelt Sunflower Bean live ook voort?

Na het uitbrengen van twee albums en het scoren van een 3FM-megahit is het tijd om Paradiso kennis te laten maken met Sunflower Bean. De oldschool rock van de driekoppige band is een throwback naar nineties rock muziek. De stem van power frontwoman Julia Cumming doet me denken aan Florence Welch, terwijl het gitaarwerk me herinnert aan Sonic Youth of Radiohead.

Burn It 
Julia zet gelijk de toon voor de avond: “Hi, you guys wanna hear some rock music?” Ja, natuurlijk! Burn It laat ons gelijk weten hoe de New Yorkers rocken. De catchy gitaren en oldschool stem van Julia laten iedereen in een tijdmachine naar de nineties komen.

Come On
Gelukkig wordt er ook nog wat ouder werk gespeeld. De band weet iedereen mee te krijgen en tijdens het tweede nummer begint iedereen al los te komen.

2013
Van het eerder verschenen Human Ceremony weet het publiek vooral 2013 te herinneren. En dit is ook niet zo gek. Voor mij is dit ook een van de meest pakkende nummers van het album dat het makkelijkst mee te zingen is.

What if I told you
You’d live to be ten thousand?
Baby would you like that?
And when the night comes
I tell you that I am with you only
Won’t you tell me what’s on your mind?

Crisis Fest
De interactie met het publiek wordt vooral tijdens Crisis Fest aan gegaan. Dit maakt het nummer ook minder doorkabbelend en spannender. De gitaar en drums laten constant een soortgelijk geluid horen. De monotone zangstem van Julia maakt het nummer op het album er niet veel beter op. Het is daarom ideaal om het publiek de no-no-no’s te laten zingen. Dit klinkt nog een beetje onwennig, omdat het nieuwe album, Twentytwo In Blue, pas een week of twee uit is. Vandaar dat dit initiatief nog niet overal opgepikt wordt, maar dit is een kwestie van tijd!

Easier Said
Dan is het tijd voor mijn persoonlijke favoriet uit Human Ceremony. De gitaren in dit nummer hebben een warmere sound en door de hogere stem van Julia is mijn vakantiegevoel compleet.

Trying to run but I can’t when it’s in my head
Should have just stayed home
when I’d rather be alone instead
You’re getting old, so act your age
It isn’t fun to make the same mistakes

Harvest Moon
Gelukkig wordt de setlist aangevuld met een cover van Neil Young. De zanger is een grote inspiratiebron voor de band, wat zeker te merken is. Het nummer wordt grotendeels intact gehouden, op de stem van Neil na.

I Was A Fool
Vlak voor de toegift wordt er afgesloten met de 3FM-megahit van vorige week. Gelijk valt op dat de meeste mensen voor dit nummer kwamen. Het publiek kent de teksten beter en is meer geneigd om hierop te dansen. Zanger en gitarist Nick Kivlen heeft een stem vervormer om de microfoon heen, wat zijn deel in het nummer een stuk spannender en het nummer meer levendigheid geeft.

Al met al klinkt de band een stuk levendiger live dan op beide albums. Er wordt meer afgewisseld met gitaarriffjes en de stem van Julia wordt veelzijdiger ingezet dan op het album. Hierdoor kabbelt de band niet zomaar voort, zoals het op het album doet. Liefhebbers kunnen de band gelukkig nog vaker zien, aangezien ze vandaag bevestigd zijn voor het Vlielandse Into The Great Wide Open festival!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: