Voorpret: Rock Am Ring vrijdag

Aanstaande donderdag barst de festivalweide op de Nürnbergring los! Natuurlijk ga ik dan helemaal los op de bekende bands en artiesten als Thirty Seconds To Mars, Enter Shikari, Milky Chance of Walking On Cars. Maar omdat ik het tof vind om onbekende artiesten te ontdekken, wil ik deze in aankomende blogs aanstippen.

ELI

Ik begin mijn vrijdag bij de Duitse ELI. Hij is een singer-songwriter die zich het beste laat omschrijven als een liefdesbaby van Ed Sheeran, Shawn Mendes en LAUV. Van straatmuzikant groeide hij uit tot opener van The Fray en Jake Bugg. Maar aanstaande vrijdag mag hij het Alternastage openen! Tot nu toe heeft hij nog niet veel materiaal uitgebracht, wat mij extra benieuwd maakt naar wat hij nog meer te bieden heeft. Ik ben benieuwd of er een diepere laag in hem zit dan het tienersterretje, waar zijn nummers wel potentie voor hebben.

Mavi Phoenix

Deze Australische popqueen lijkt niet zo bekend in Nederland. Toch is haar Aventura meer dan 2 miljoen keer op Spotify afgespeeld. Het exotische en de peferfecte mix van pop en fijne hiphopbeat in het nummer zijn kenmerkend voor Mavi’s muziek. Zelf ga ik vooral heel lekker op Yellow. Deze zomer gaat haar muziek zeker de festivalweides van Barcelona en Porto (Primavera Sound), Duitsland (Melt) en Italië (FRAC festival) veroveren.

Casper

Dat de Amerikaans-Duitse rapper zich niet in een hokje laat duwen, bewijst hij in het album Hinterland. Dankzij zijn achtergrond in een punk/hardrock band zit er nog steeds een hese ondertoon in zijn stem. Moeiteloos gaat de rapper van rock naar pop en zoekt hij graag de grens hiertussen op. Rock en Duitse rap lijken een verkeerde combinatie, maar Casper weet het tegendeel te bewijzen!

Vitalic

Zelf ga ik de dag afsluiten met de Franse dj Vitalic. De energieke combinatie van jaren 80’ en disco muziek laat hem uit een tijdmachine komen. Zijn producties hebben veel weg van Depeche Mode en The Pet Shop Boys. Dit maakt Vitalic voor mij de ideale afsluiter van de vrijdag!

Het valt op dat de eerste dag zich vooral laat domineren door een combinatie van pop, hiphop en rock. Op de lineup is voor de vrijdag weinig hardere metal (op de K-Pop band Babymetal na) te vinden. Toch heb ik het idee dat de zaterdag en zondag dit gebrek wel goed maakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: