Voorpret: Rock Am Ring zaterdag

De zaterdag van Rock Am Ring biedt (in tegenstelling tot de vrijdag) meer voor de rockliefhebbers. Natuurlijk wil ik graag bekende artiesten zien. Mijn persoonlijke favoriet Yungblud mag de dag openen. Verder ben ik benieuwd of The Neighbourhood hun beroerde live reputatie kan goedmaken en kijk ik uit naar The Maine, voordat ik afsluiter Muse ga bewonderen. Maar de tweede dag biedt ook veel onbekend talent!

Nothing More

De Texaanse rockband Nothing More is een bijzondere band. Zanger Jonny Hawkins onderscheid zich dankzij zijn hese popstem, die een ode lijkt te vormen aan Gerard Way (My Chemical Romance). Deze stem wordt op de oudere albums aangevuld met de rauwste bass- en gitaarriffs. Vorig jaar is de band op het recente The Stories We Tell Ourselves wat meer de commerciële kant op gegaan. De gitaren zijn wat meer verdrongen naar de achtergrond, maar live verwacht ik dat alle volumes open gezet worden. Met de energie van Jonny moet dit zeker goed komen!

Beth Ditto

De stem van deze zangeres doet me herinneren aan Camo Emerald, die een aantal jaar geleden nog een hype op de meeste festivals was. Wel heeft Beth hierbij geen hulptroepen ingeroepen van jazzmuzikanten, maar dit heeft ze ook niet nodig. Haar aanstekelijke moderne pop van bijvoorbeeld Fake Sugar is zeker festivalproof!

Ego Kill Talent

De Braziliaanse band is sinds de oprichting in 2014 heel bekend geworden. Google Play noemde ze vorig jaar al als één van de door te breken acts. En terecht. 2017 was een topjaar voor de band. Je weet dat je doorgebroken bent als je een debuutalbum hebt uitgebracht, optrad op Download en Rock In Rio, een eigen Europese tour kreeg én als voorprogramma hebt gestaan van System Of A Down. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe gitarist, Nipe Boaventura!

Kettcar

Dit mag gerust de Duitse opwarmer voor Snow Patrol genoemd worden. Twee uur voor Snow Patrol staan ze op hetzelfde podium. De band speelt net als Snow Patrol rustige pop/rock muziek. De nummers van de band hebben alleen wat meer pit, vanwege de diepere bass.

Kaleo

Ik ken de IJslandse rockers al twee jaar. In 2016 zouden ze ook voor Rock Am Ring spelen. Helaas was dit optreden afgelast vanwege het verwachte noodweer. Dit jaar mogen JJ Julius Son en co. dus voor de herkansing! De band is bekend geworden door Way Down We Go. Hier kijk ik ontzettend naar uit, omdat dit mij echt een typisch festival-meezingnummer lijkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: