Nothing More levert precies genoeg

Waarschijnlijk zegt deze Texaanse band jullie Nothing at all.  Toch leverde Go To War de heren drie Grammy nominaties op. Ook opende deze hit de weg naar festivals als Rock am Ring en Download festival. Na het fantastische optreden op Rock am Ring (waar vooral de eerdere albums de boventoon voerden), was ik erg bekend of ze ook something more van het nieuwe album, The Stories We Tell Ourselves, zouden spelen. De Victorie in Alkmaar is vanavond de plaats delict.

Do You Really Want It?

Na intro Convict / Devide is al duidelijk: dit wordt een ode aan de nieuwste aanwinst. De set kickt heerlijk in met Do You Really Want It. Dit nummer maakt iedereen gelijk los en zet de toon voor de band. De nummers van zanger Jonny Hawkins en co. zijn politiek, erg in your face maar toch gestructureerd en tegelijkertijd meezingproof. Iedereen schreeuwt dan ook gelijk mee met het refrein:

Everybody wants to change the world
But one thing’s clear
No one ever wants to change themselves

Vanaf het begin rent Jonny zich al een slag in de rondte. Deze geboren performer haalt alles uit zichzelf en stopt niet voordat hij elk hoekje van het podium heeft gezien. Opzich is dit natuurlijk wat een energieke rockband hoort te doen. Wat deze band onderscheid van andere bands, is dat de twee gitaristen ook lekker energiek zijn en hun interactie momenten met het publiek hebben.

Let ‘em Burn

Bij Let ‘em Burn is dit niet anders. Ondanks dat zeker meer dan de helft van het publiek de band nog niet eerder heeft zien optreden, weet iedereen gelijk mee te zingen. Ook komen vrij vroeg de eerste (verrassend vriendelijke) moshpits los.

img_20180610_2103117581

First Punch

Als het nummer wordt ingezet, blijkt wel hoeveel trouwe oude fans er zijn meegekomen. First Punch wordt vanaf de eerste seconde al mee geklapt. Jonny begint met het uitdelen van de eerste high-fives en aaitjes over hoofden, wat erg gewaardeerd wordt. Ook is het mooi om te zien hoe erg het refrein het publiek goed doet:

I’ll throw the first punch
‘Cause I’ve kept my mouth shut
For far too long, Enough’s enough

Go To War

Na een aantal solo’s van de gitaristen en nummers uit vooral The Stories We Tell Ourselves komt de set aan bij de grootste hit.

The Recording Academy (de organisatie achter de Grammy’s) nomineerde de band dankzij dit nummer voor Best Rock Performance, Best Rock Song, en Best Rock Album. Tijdens Go To War weten ze deze nominaties te rechtvaardigen. Op de drummer na rent ieder bandlid over het hele podium en alle aandacht op zich te vestigen.

Acoustisch deel

Dat de band meer kan dan rocken bewijzen ze met twee acoustische nummers. Het zeer persoonlijke Jenny laat niemand onberoerd en deze versie van Just Say When  maakt het meer dan goed dat het nummer ontbrak op de Rock am Ring setlist.

Muzikaal hoogtepunt

De Skrillex cover First Of The Year laat zien dat er voor de band geen grenzen zijn in hun muzikaliteit en techniek. Net als op Rock am Ring is er hier ook een soort multifunctioneel drumstel met vliegmodus ingezet. Het nummer is nog niet eens zo lang bezig, voordat Hawkins op het apparaat staat en minstens een meter de lucht in wordt geschoten. Vanaf hier bediend hij veel instrumenten, voordat hij eraf springt en het hele podium over rent om elk instrument te bespelen.

Dit laatste bewijst dat de band zeker tot alles toe in staat is. De nummers zitten ijzersterk in elkaar en de geweldige (knappe) frontman heeft een goede band achter zich. De tour verspreid zich nog tot de rest van Europa, Hongarije en Amerika. Toch ben ik er zeker van dat als ze terug komen een legioen fans achter zich hebben gekregen!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: